Ongevalsonderzoek

Op 9 maart jl. heeft tijdens werkzaamheden van Reym bij een opdrachtgever in Duitsland tot onze grote spijt een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een van onze medewerkers is tijdens het reinigen van een warmtewisselaar met 1LTC machine geraakt door een hogedruk waterstraal en vrijwel onmiddellijk daarna overleden.

Reym heeft samen met de opdrachtgever een ongevalsonderzoek uitgevoerd. De belangrijkste conclusie uit dat onderzoek is dat het ongeval heeft kunnen plaatsvinden door een ongelukkige samenloop van omstandigheden en het bewust overbruggen van het voetpedaal.

Als gevolg van het onderzoek is direct een aantal maatregelen genomen, waaronder een Safety Stand Still om nogmaals het levensbelang van veiligheidsmaatregelen te benadrukken, niet alleen die van de SIR (Stichting Industriële Reiniging), maar ook die van ons en onze opdrachtgevers. Daarnaast zal de 1LTC machine niet meer worden ingezet en zal er versneld worden geïnvesteerd in volautomatische reinigingsmachines.

De bevindingen van dat onderzoek zullen worden gedeeld met de SIR, met als doel te kunnen komen tot eventuele aanvullende (branche brede) maatregelen ter voorkoming van dit soort ongevallen in de toekomst.

Wij kunnen ons voorstellen dat u na lezing van dit bericht eventueel meer inhoudelijke vragen heeft. Deze beantwoorden wij graag in een persoonlijk onderhoud. Indien u daaraan behoefte heeft, neemt u dan gerust contact op met dhr. Nick Kappen, Manager Customer Relations. Hij is te bereiken op 033-4558890 of n.kappen@reym.nl