Betreft: Calamiteit Reym Beverwijk 3 juli 2017

--- In tegenstelling tot eerdere berichtgeving in de media is er geen verhoogde radioactiviteit gemeten door de aanwezige overheidsdiensten. Het terrein is daaropvolgend vrijgegeven door de autoriteiten en hierna gereinigd door Reym. ---


Bij industrieel dienstverlener Reym heeft zich afgelopen maandag omstreeks 14.00 uur een calamiteit voorgedaan in de vorm van een explosie op de locatie in Beverwijk.

Op dat moment waren er twee medewerkers bezig met het reinigen van een vat met actief kool die verontreinigd was met laag radioactieve vervuiling (NORM – natuurlijke radioactieve stoffen die vrijkomen bij de productie van aardolie en aardgas). Actief kool is een speciaal behandelde koolstof die door adsorptie allerlei stoffen aan zich kan binden.

De medewerkers die in de nabijheid van de explosie waren zijn medisch onderzocht en hebben geen verwondingen.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving in de media is er geen verhoogde radioactiviteit gemeten door de aanwezige overheidsdiensten. Het terrein is daaropvolgend vrijgegeven door de autoriteiten en hierna gereinigd door Reym.

Wat de explosie heeft veroorzaakt is op dit moment nog onduidelijk en wordt nader onderzocht. De veiligheidsprocedures hebben gewerkt. De ontstane brand is met eigen middelen geblust. De hulpdiensten waren snel ter plekke om assistentie te verlenen.

Reym betreurt de calamiteit en kan zich voorstellen dat de omgeving is geschrokken, mede gezien de berichtgeving dat er mogelijk radioactieve straling was vrijgekomen. Reym heeft als industrieel dienstverlener veiligheid hoog in het vaandel staan en zal er alles aan doen om de oorzaak te achterhalen om zo herhaling in de toekomst te voorkomen.


Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Henk Strijbos, Reym Amersfoort, afdeling Communicatie, tel: 033-4558890 of h.strijbos@reym.nl