Vestigingen REYM

Een overzicht van alle REYM-vestigingen en hoe u contact met hen kunt opnemen.

REYM vestigingen


Locaties REMONDIS

Bekijk hier de REMONDIS-vestigingen en gelieerde bedrijven in meer dan 30 landen in Europa, Afrika, Azië en Australië.

remondis-locations.com

Mini cannon van REYM succesvol ingezet voor het reinigen van een NORM-besmette degasser in de Geothermie

Op de reinigingslocatie bevindt zich een geothermische injectie- en productieput. Bij de winning van aardwarmte kunnen radioactieve stoffen (NORM) meekomen in het productiewater. Deze stoffen verzamelen zich in een zogeheten degasser tank. REYM is gevraagd deze degasser te ontdoen van NORM-besmette inhoud. REYM heeft ervoor gekozen om het vat te ledigen en reinigen met een op het mangat gemonteerd mini cannon.

Omdat de tankinhoud NORM-besmet is wordt er gewerkt met een vooraf opgesteld NORM-werkplan en specifiek toezicht. Tijdens de uitvoering is bekeken door middel van acceptatie test of het mini cannon geschikt is voor het reinigen van NORM objecten. De conclusie is positief: het mini cannon mag gebruikt worden als complexe de-contaminatie in een gesloten systeem.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Dit is goed nieuws want de voordelen van het mini cannon voor reinigingsopdrachten als deze zijn groot. In bovengenoemde situatie was de temperatuur in de tank naar schatting nog rond de 60 à 70 graden. Deze temperaturen vormen een extra gevaar en fysieke belasting voor onze medewerkers . Door gebruik van een non-man entry apparaat kon eenvoudig, doeltreffend en functioneel worden gereinigd zonder dat medewerkers fysiek worden blootgesteld aan de gevaren en risico’s: ‘out the line of fire’. Daarbij heeft de keuze voor een non-man entry oplossing een positief effect gehad op de downtime. Door niet te betreden hoefde er ook niet gewacht te worden op een temperatuurdaling in het goed geïsoleerde vat.

De vele voordelen van non-man entry in beeld

Specificaties mini canon:

Draait 360° om zijn as

Is gecertificeerd op 1000 bar/ 130 liter

Beschikt over een ATEX Zone 0 camera

Past door een 8”nozzle (binnenkort ook door een 6”nozzle)

Kan worden aangestuurd door eigen Hoge Druk pompen

Weegt 20 kg en is daardoor te tillen (geen kraan nodig)


REYM B.V. // Onderdeel van REMONDIS Group