Vestigingen REYM

Een overzicht van alle REYM-vestigingen en hoe u contact met hen kunt opnemen. Snel naar de calamiteitennummers.

REYM vestigingen

 


Locaties REMONDIS

Bekijk hier de REMONDIS-vestigingen en gelieerde bedrijven in meer dan 30 landen in Europa, Afrika, Azië en Australië.

remondis-locations.com

De dag van Ruben Bosma, Machinist industriële reiniging “Elke dag is anders bij REYM”

Delfzijl, vroeg in de ochtend. Een imposante gloednieuwe vrachtwagen, blinkend wit komt aanrijden. Een van REYM’s Machinisten Ruben Bosma stapt uit: “Mooi hè, dit is een van de nieuwste hogedruk- of drukvacuüm units waar ik én mijn collega’s mee werken.”

Klik op de afbeelding voor de YouTube video!

In Delfzijl (een van de vestigingen van REYM) gaan we een dag mee met Ruben Bosma (29). Ruben werkt zes jaar als Machinist en vertelt dat geen dag hetzelfde is. De afwisseling was voor hem een van de redenen om de overstap te maken van assistent-bedrijfsleider van een grote winkelketen naar industriële reiniging, transport en afvalmanagement. “Ik heb een technische opleiding gevolgd. Eigenlijk was het mijn schoonvader die mij enthousiast maakte over het werken in de industrie. Hij vertelde altijd zulke mooie verhalen. Mede daarom ging ik van de detailhandel naar REYM. Mijn werk is hier zo leuk, omdat er veel afwisseling is. En het equipment is echt heel tof om mee te werken.”

Waar zit die afwisseling precies in? Zijn het de verschillende klanten of de verschillende werkzaamheden? “Beide”, legt Ruben uit. “Wij werken voor diverse klanten en doen daarvoor weer verschillende klussen. Ik zeg altijd; het gaat van reinigingswerk tot transport. REYM is bovendien een innovatief bedrijf dat blijft door ontwikkelen, ook in het materieel. Dat zie je zeker terug op de werkvloer.” 

Industrieel reinigers zijn een onmisbare schakel in de industrie. Zij zorgen ervoor dat complexe technische installaties in de chemie en petrochemie, olie en gas, geothermie, voeding of productie blijven draaien. Als Machinist reinig je de ene dag bijvoorbeeld procesinstallaties of leidingen en de andere dag koeltorens of tanks. Stoer en onmisbaar werk en dat al meer dan zeventig jaar lang. REYM is niet voor niets één van de marktleiders in reiniging, transport en het afvalmanagement. En daar is ook Ruben als REYM-er trots op. 

Veiligheid en Persoonlijke Beschermingsmiddelen 

Terug naar Delfzijl. De hogedruk- of drukvacuüm unit staat geparkeerd. Dat veiligheid op nummer één staat, merken we direct. Het eerste wat Ruben doet, is zich omkleden. Waarom is dat? “Als mij thuis wordt gevraagd of mijn baan gevaarlijk is, zeg ik altijd nee. Ja, er zijn risico’s maar daarom dragen we Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM) en worden we zeer goed opgeleid. Bovendien zijn er protocollen, procedures en veiligheidsregels. We werken nu eenmaal wel met gevaarlijke stoffen en chemicaliën. Onze PBM zijn erg belangrijk. Het komt voor dat we standaard PBM aanvullen met onafhankelijke adembescherming of bijvoorbeeld een gaspak.” 

Robots en innovatie

Ruben vertelde al dat REYM steeds op zoek is naar betere en veiliger reinigingsmethodes. “Denk hierbij bijvoorbeeld aan het steeds meer automatisch reinigen van tanks: non-man entry reinigen. Dat betekent dat je als persoon niet meer een tank hoeft te betreden, maar dat op een afstand door middel van automatisering en robots wordt gereinigd. Je ziet steeds meer dat wij als Machinist een robot bedienen met hogedruk equipment in plaats van het apparaat zelf in de hand te hebben. Aangezien het hogedruk reinigen met nogal veel bar (tussen 100 en 2500) gepaard gaat, verhoogt dit de veiligheid en scheelt dit enorm in de fysieke belasting van een Machinist.

Werkzaamheden Machinist

Vandaag rijdt Ruben als Machinist op de hogedruk-unit. Dat houdt in dat hij de mobiele unit bestuurt en bedient. Ter plaatse bij de klant bereidt hij diverse in- en uitwendige reinigingswerkzaamheden voor. Deze werkzaamheden voert hij uit volgens de geldende procedures en met inachtneming van veiligheidsmaatregelen. “Als Machinist bekijk ik eerst het werk en daarna maak ik samen met mijn team een plan van aanpak. Zo bekijk ik bijvoorbeeld of er aanvullende PBM nodig zijn. Ik spreek het plan door met mijn collega’s en omdat ik Machinist ben, is de wagen en de hogedrukinstallatie mijn verantwoordelijkheid.” 

REYM heeft ook vacuüm-units. Wat is het verschil tussen hogedruk en vacuüm? “Het woord zegt het al: ik vergelijk vacuüm altijd met een stofzuiger thuis. Met de vacuümunit zuigen we droge stof of vloeistof op. Met de hogedrukinstallatie voeren we reinigingswerkzaamheden uit onder hoge druk, meestal is dat 1000 bar. Maar soms hoger. Hiermee reinigen we installaties of leidingen bij onze klanten.”

Decohal en goede conditie

Op de vestigingen in Beverwijk en Delfzijl staan decohallen. In deze geavanceerde hal, die lucht- en waterdicht is, kunnen bijvoorbeeld koelers of warmtewisselaars worden gereinigd. “Ik reinig vandaag onder hoge druk een koeler waar een verstopping in een van de buizen zit. Omdat er sprake is van chemicaliën draag ik een gaspak. Dat is best pittig, je moet in goede conditie zijn. Daarom werken we altijd in teamverband. Mijn team bouwt alles op zodat ik mijn energie kan sparen en mij alleen kan richten op deze specifieke taak.”

Zijn er naast een goede fysieke conditie nog meer dingen die belangrijk zijn om deze baan als Machinist goed uit te kunnen oefenen? “Als ik mijn werk omschrijf aan vrienden of familie, zeg ik voornamelijk dat het uitdagend, leerzaam en afwisselend is. Wanneer je geschikt ben voor deze baan? Je moet wel probleemoplossend zijn én doorzettingsvermogen hebben én niet bang aangelegd zijn. Technisch inzicht en vooral leergierig zijn. Je kunt bij REYM echt veel leren. Ik leer iedere dag nog steeds bij.”

Een lolletje en een grap

Is REYM volgens Ruben een aantrekkelijke en stabiele werkgever? “Ja”, antwoordt hij en zegt dat de no-nonsens mentaliteit in combinatie met een goed salaris, doorgroeimogelijkheden en waardering hem zeer aanspreken. “Bij REYM is echt een hele goede en open werksfeer. Op de werkvloer zijn het voornamelijk mannen die het werk doen en daar wordt echt wel eens een lolletje getrapt of grappen gemaakt. Maar we werken altijd serieus en het is echt hartstikke leuk om samen met jouw team de klus uit te voeren. Wat ik merk is dat iedereen altijd bereid is om je een stap verder te helpen of te begeleiden. Ook ik deel mijn kennis en ervaring met nieuwe collega’s zodat ze zich direct thuis voelen. Je voelt je gehoord binnen het bedrijf, ze helpen als dat nodig is en zijn daarbij altijd oplossingsgericht.” 

Doorgroeien naar voorman

“Ik ben nu Machinist en mijn ambitie is om door te groeien naar Voorman. Zodat ik mijn eigen klussen kan begeleiden en mijn kennis en ervaring kan delen met andere collega’s. We krijgen heel veel mogelijkheden om cursussen te volgen en worden continu bijgeschoold en opgefrist door trainingen. Iedere keer weer leer je meer en ga je een stapje verder zodat je steeds meer van de benodigde papieren hebt. En dat tegen een goed salaris. Ik word hier echt beloond voor hard werken. Na zes jaar doe ik het werk nog steeds met evenveel plezier. En ik werk hier nog niet eens zo lang, er zijn collega’s die al meer dan 12,5 jaar, 25 jaar hier werken. Dat zegt ook wat! Het geeft zeker aan dat REYM een hele goede werkgever is. Dus: kom van die bank af en wie weet word jij mijn collega!”

Contactinformatie van REYM

Wil je meer weten over de functie van Machinist bij REYM? Mail naar vacaturenoSpam@reym.nl of bel/app 06-5145 0953. Voor algemene informatie verwijzen wij naar onze website https://www.reym.nl/

 

 


REYM B.V. // Onderdeel van REMONDIS-Group