Vestigingen REYM

Een overzicht van alle REYM-vestigingen en hoe u contact met hen kunt opnemen. Snel naar de calamiteitennummers.

REYM vestigingen

 


Locaties REMONDIS

Bekijk hier de REMONDIS-vestigingen en gelieerde bedrijven in meer dan 30 landen in Europa, Afrika, Azië en Australië.

remondis-locations.com

"IK HEB NOG GEEN DAG GEDACHT: WAT IS HET SAAI HIER"

David van Baak (37) over zijn functie als ABI-beheerder bij REYM.

In laatste aflevering van de AYOP-beroepensersie vertelt David van Baak (37) over zijn functie als ABI-beheerder bij REYM. David woont in Akersloot en heeft de opleiding tot Procesoperator en Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming (TMS) gedaan. ABI in zijn functiebeschrijving staat voor Afval Bewerkings Installatie. David is leidinggevende van een team van vier mensen dat ervoor zorgt dat vervuild afvalwater dat bij REYM binnenkomt wordt bewerkt of afgevoerd. Hij werkt nu 15 jaar bij REYM waarvan de laatste negen jaar op de locatie in Beverwijk.

 

WAT HOUDT JE WERK ALS ABI-BEHEERDER PRECIES IN?

“Wij werken hier met vervuilde vloeistoffen die vrijkomen bij het winnen van olie en gas op zee. Die vloeistoffen worden in speciale tanks op de productie-eilanden opgeslagen en komen uiteindelijk naar ons in Beverwijk voor de verwerking. We nemen hier eerst een monster van die vloeistof om te kijken wat er precies in zit. Vervolgens behandelen we het dusdanig dat het weer schoon water wordt. Als dat niet kan, voeren we het af naar een erkende verwerker op dat gebied.”

 

DAT BEHANDELEN VAN DIE VLOEISTOF; WAT HOUDT DAT PRECIES IN?

“Het afvalwater gaat naar een silo waar we chemicaliën toevoegen aan het water om het zo weer schoon te krijgen. Dat proces doen we twee keer. Dan nemen we weer een monster dat we laten analyseren door een extern bedrijf. Als alles goed uit de analyse komt, hebben we toestemming om het water af te voeren. Dat hele proces, van aankomst tot afvoeren, duurt een dag of vijf. We hebben meerdere silo’s, dus als we voor de ene silo wachten op de testresultaten, kunnen we alvast met de andere silo aan de slag.”

 

KUN JE EENS VERTELLEN HOE EEN GEMIDDELDE WERKDAG ERUIT ZIET?

“Ik ben er altijd vroeg bij: tussen vijf en zes ben ik hier meestal wel op kantoor. Ik vind het fijn om ’s ochtends alles op orde te maken, zodat je fris de dag in gaat. Ik start de computer op, voer wat administratie in en zet eventueel de waterbehandeling alvast aan. Dan komen rond een uur of acht de jongens hier binnen en gaan we aan de slag. De lading lossen, monsters nemen, alles goed schoonmaken. Het is best een heel proces. Als teamleider ben ik ook veel bezig met planning en administratie. Ik denk dat ik ongeveer fifty-fifty op de werkvloer sta en achter de computer zit.”

 

HOE ZIET JE TEAM ER UIT?

“Mijn team bestaat uit vier jongens, allemaal heel verschillende types. Ieder heeft z’n eigen kwaliteiten en de sfeer is heel goed. Qua achtergrond is het ook heel divers. De één is timmerman geweest, de andere komt uit de transportwereld. Iedereen is hier min of meer toevallig ingerold en intern opgeleid; dat regelen ze bij REYM wel heel netjes.”

 

IS HET EEN 9-TOT-5-BAAN?

“Dat ligt er een beetje aan hoeveel afval we binnen krijgen. Als de oliemaatschappijen volop aan het werk zijn, hebben wij ook meer te doen en maak je wel eens volle weken. Verder heb ik één keer in de maand oproepdienst. Dan ben ik een week lang oproepbaar van zes uur ’s avonds tot zeven uur ’s ochtends voor calamiteiten. Maar dat gebeurt niet vaak hoor; het is echt een enkele keer dat je wakker wordt gebeld.”

 

WANNEER VIND JE HET WERK HET LEUKSTE?

“Als het druk is. Ja, daar hou ik wel van. Ik zie er altijd wel uitdaging in om het dan toch allemaal voor elkaar te krijgen. ‘s Ochtends kijk ik wel eens naar mijn planning en denk: ik moet maar zien of dat allemaal gaat lukken vandaag. Maar als je dan aan het eind van de dag het toch allemaal op een veilige en goede manier hebt afgevinkt, geeft dat een voldaan gevoel. Dan heb je het toch maar even gedaan, met de jongens. Het is echt teamwork.”

 

WAT IS JE EIGEN ACHTERGROND QUA WERK?

“Ik was ooit schilder. Heel wat anders, ja. Via-via werd me getipt om eens hier te kijken bij REYM, dat staat goed bekend, als een familiebedrijf. Ik dacht: ik ga wel eens even kijken. En nu zijn we vijftien jaar verder.”

 

WAAR BELANDDE JE ALS EERSTE?

“Ik kon bij REYM mijn offshore papieren halen en zat al gauw op productie-eilanden op zee. Alles waar olie en gas doorheen gaat, moet op een gegeven moment ook een keer gereinigd worden. Dat deden wij. Het beviel me hartstikke goed op zee. Je werkt hard met elkaar, van zes tot zes, daarna staat het eten klaar, je was wordt gedaan, je bed opgemaakt. Ik vond het altijd een leuke sfeer met elkaar.”

 

WAAROM BEN JE ER UITEINDELIJK MEE OPGEHOUDEN?

“Vanwege mijn gezin. Mijn vrouw werd zwanger van een tweeling. In die tijd kwam er binnen REYM een functie als ABI-assistent vrij en toen heb ik de keuze gemaakt om van de offshore af te gaan. Wel met een beetje pijn in het hart, maar met de kleine kinderen wilde ik toch dichter bij huis zijn. Je gaat anders zoveel missen, alle eerste stapjes en een tweeling is natuurlijk ook nog wat extra werk. Er zijn overigens ook genoeg jongens in de offshore die het werk wel combineren met een gezinsleven, maar voor mij was meer vastigheid op dat moment wel fijn.”

 

ONDERTUSSEN BEN JE AL NEGEN JAAR BIJ DE ABI AAN HET WERK. HEB JE NOG AMBITIES?

“Ja, ik zou uiteindelijk nog wel een stap willen zetten. Er zijn ook afdelingen binnen REYM die zich bezig houden met chemische reiniging en het reinigen van NORM-besmette objecten; dat is allemaal wat complexer. Wellicht dat ik daar nog wat stappen in kan nemen. Dat zie ik wel voor me binnen REYM. Het is gewoon een hartstikke leuk bedrijf, met genoeg uitdaging in het werk. Ik heb nog geen dag gedacht: wat is het saai hier.”

Bron: AYOP (Amsterdam IJmuiden Offshore Ports) nieuws


REYM B.V. // Onderdeel van REMONDIS-Group